Nieuws en opmerkelijke berichten over overlijden en de uitvaart


Wij hebben onze serviceverlening uitgebreid naar de gemeente Berg en Dal daar zijn  wij zijn bezig om van de Aula van de begraafplaats Vossengraaf, het afscheidshuis Millingen te maken 


 

“Het gesprek over de laatste levensfase lijkt niet te passen in onze Instagram-samenleving. Maar het is ontzettend belangrijk dat we de dood de plek geven die hij verdient""

Minister De Jonge
overgenomen van de NOS.

Verzorgings- en verpleegtehuizen rekenen regelmatig extra kosten als een overleden bewoner in zijn kamer opgebaard wordt. Tehuizen vragen geld aan de familie, terwijl ze voor de huur van de kamer ook geld van de overheid krijgen.


Het is een opmerkelijke nieuwe begrafenistrend, die Perry had gekozen om op zijn boerderij in Tennessee onder de grond te gaan: het pak, gemaakt van onder meer paddenstoelen, moet ervoor zorgen dat doden onder de grond geen giftige stoffen nalaten.


 

MH17 door de ogen van rouwstoetchauffeur Patrick: 'Overal stonden mensen' op Zondag 6 oktober 2019 van 11:00 - 16:00 organiseert crematorium Jonkerbos een open dag 


Met afschuw reageren wij op het bericht uit de uitzending van Undercover in Nederland. over misstanden in de uitvaartbranche.

wij zijn altijd transparant over wat wij doen met een overledene, de nabestaanden mogen er altijd bij zijn of helpen als wij de overledene verzorgen, en ook mogen de nabestaanden mee naar de ovenruimte in het crematorium, de toestanden die in het programma te zijn zijn hebben wij nog nooit in de afgelopen 10 jaar dat wij uitvaarten mogen verzorgen gezien of meegemaakt, ook niet bij onze collega,s 


theater voorstelling Rust zacht Billy


Rust zacht Billy is een ode aan de pogingen om het ultieme afscheid vorm te geven en een heel leven samen te vatten. De voorstelling gaat de ongemakkelijkheid en taboes rondom de dood niet uit de weg, maar zoekt de grenzen op tussen het persoonlijke, de strikte conventies en de hilariteit die daardoor kan ontstaan. Een gedicht op Facebook, drie kinderen die het afscheid van hun kat live streamen, de begrafenisselfie – we tonen onze rouw steeds meer in het openbaar. De Boer bouwt haar voorstelling op rondom bestaande afscheidsspeeches, de grootste uitvaart-hits, een glijbaan en een op maat gemaakt ritueel voor Peter, die dichtbij zijn eigen dood staat. Met de voorstelling Rust zacht Billy gaan we het ongemak rondom de dood niet uit de weg en zoeken we de grenzen op tussen privé en publiek. Met oog voor zowel de schoonheid als de knulligheid van de mens.

Eva Line de Boer is een van de meest veelbelovende theatertalenten. In haar voorstellingen geeft ze vorm aan haar fascinatie voor het openlijk delen van emoties in de openbare ruimte. Onlangs won ze de Charlotte Köhler prijs – een aanmoedigingsprijs voor jong talent in beeldende kunst en theater, goed voor € 30.000. Volgens de jury maakt Eva Line de Boer fijnzinnige en doordachte voorstellingen die actuele onderwerpen scherp en kritisch verbeelden.

De voorstelling ontving al de volgende lovende recensies:
“Alles vloeit slim samen, uitvergroot, ontroerend en grappig.” - NRC

“Mooie balans tussen ironie en oprechtheid, er ontstaat een gelaagd beeld over de aard van rouwverwerking.” – THEATERKRANT

 

Meer informatie is te vinden via deze link: http://bit.ly/2GX3rne