begraafplaatsen in de regio

Zoekt u een begrafenisondernemer in Nijmegen of in de ruime omging?  Wij hebben al veel begrafenissen in Nederland mogen verzorgen.

 

In de regio zijn veel begraafplaatsen, bijna iedere stad of plaats heeft wel 1 of meer begraafplaatsen, wij hebben een paar voorbeelden neergezet.


Lent 

begraafplaats Steltsestraat Lent

naast de Kerk en uitvaartcentrum Lent


naast de protestantse kerk in Lent is ook een mooi onderhouden begraafplaats  

de algemene begraafplaats Notenlaantje in Lent begraafplaats Jonkerbos vindt u aan de Winkelsteegseweg in Nijmegen

 

 

 

 

 

 

entree begraafplaats 

 

 

 

 

 

 

bovengronds grafhuisjeBegraafplaats Daalseweg Nijmegen een monumentale begraafplaats 

 

 

 

 

 

 

Toegangspoort begraafplaats Daalseweg begraafplaats Vredehof aan de weg door Jonkerbos, Deze begraafplaats heeft ook een islamitisch gedeelte. Al in de jaren '80 werd hier de eerste islamiet begraven, inmiddels zijn er een groot aantal islamitische graven op Vredehof.  Voor islamieten heeft Vredehof een eigen plek, hier liggen de graven richting Mekka.begraafplaats Rustoord aan de Postweg in Nijmegen is een mooie, zeer goed onderhouden, begraafplaats waar ook veel bekende Nijmegenaren hun laatste rustplaats hebben. Er zijn mogelijkheden om bovengronds te begraven.

 

 

 

 

 

aula Rustoord

 

 

 

 

 

mooie brede paden 
Begraafpark Heilig land Stichting

Bied u diverse en unieke grafvormen. Zoals o.a. de zogenaamde tuingraven die zo specifiek zijn voor ons park, steen voor steen uit harde mergelsteen opgetrokken waardoor ommuurde graftuintjes ontstaan. Uniek zijn onze terrasgraven die prachtig op het dal uitkijken. Vormen van bovengronds begraven zijn de grafheuvels die mooi gedrapeerd in het golvende landschap liggen en de traditionelere crypte. Daarnaast beschikken wij over een grote natuurbegraafplaats waarbij men voor eeuwig begraven ligt.

( overgenomen van de website van Heilig Land Stichting)


Natuurbegraafplaatsen.

de milieuvriendelijke uitvaart is in opmars.

hierdoor zijn natuurbegraafplaatsen steeds meer in opkomst. hier heeft u een eeuwigdurende grafrust en geen onderhoud aan het graf. Natuurbegraven Nederland heeft 3 natuurbegraafplaatsen in de omgeving 


Wanneer u een grafmonument zoekt kunnen wij u Van Leeuwe aanbevelen aan de Tarweweg 15 te Nijmegen.

Uitstekende service en een prima prijs kwaliteit verhouding 

 

GRAFMONUMENTEN

Sinds 1926 maken we bij Natuursteenbedrijf G. van Leeuwe grafstenen en urnen. Met zorg en aandacht helpen wij u bij het kiezen van een persoonlijk grafmonument voor uw naaste. Wij maken grafmonumenten in alle soorten en maten. Wilt u een eenvoudig gedenkteken laten maken zoals een gedenkplaatje of een beeld uitgehouwen in steen? Heeft u zelf een ontwerp in gedachten? Kom vrijblijvend bij ons langs voor een advies en voorbeelden om u te inspireren.  

In onze showroom en siertuin kunt u grafstenen bekijken in verschillende maten en materialen. Grafstenen van graniet, marmer of hardsteen, maar ook andere materialen zoals glas, metaal of hout. Een klassieke, moderne of natuurlijke grafsteen, een eigen ontwerp: er zijn vele mogelijkheden. In onze werkplaats kunnen we u laten zien hoe we natuursteen bewerken, bijvoorbeeld het graveren van letters in een grafsteen. Wij zijn betrokken bij het hele proces van het ontwerpen, het vervaardigen en het plaatsen van de grafsteen. We zorgen voor het contact met de begraafplaats, regelen eventuele vergunningen met betrekking tot het grafmonument en, indien gewenst, kunnen wij ook het langdurige onderhoud van het grafmonument verzorgen.

Duurzame grafmonumenten

Wij staan voor een verantwoorde en duurzame bedrijfsvoering met aandacht voor mens en milieu.  Door gebruikte grafstenen op te knappen waardoor deze er weer als nieuw uitzien, dragen we een extra 'steentje' bij aan het milieu. Kijk hiervoor op onze pagina Duurzame grafmonumenten.