wat is er mogelijk?

Bij ons is veel mogelijk, u bepaalt altijd zelf wat u wel of niet wilt. Wij zullen u altijd bij uw keuzes ondersteunen en ons uiterste best doen om het mogelijk te maken.


de uitvaartdienst

Meestal begeleiden wij u bij de uitvaartdienst maar soms komt het voor dat er andere wensen zijn.

U kunt dan een beroep doen op een ritueel begeleidster.  Wij kunnen Dianne Huberts  , Gemma van Baasbank of Renée Arntz van Dijk  aanbevelen, zij zijn professioneel en betrokken.


Dianne Huberts

 

 In een muzikaal levensverhaal komen spreken en zingen bij elkaar.

Passende muziek verweven door een bijzonder levensverhaal dat door PUUR wordt verteld en gezongen.

Zo vieren we de liefde, het leven en herdenken we in dankbaarheid.


Muziek bij het afscheid  kan heel belangrijk zijn, vaak verteld het wat over de overledene en benadrukt soms ook de verhouding tot de nabestaanden, zoals: mijn opa, geen kind meer, papa , 

bij de crematoria hebben ze muziekboeken waaruit u kunt kiezen, maar u mag ook altijd zelf uw muziek aanleveren als mp3bestand dit  kan meestal via We-transfer, usb of cd. Daar kunnen wij u bij helpen, ook bij het maken van eventuele foto presentaties 

 

hieronder staan wat linkjes naar de muziekboeken van de crematoria in de regio, ter inspiratie 

 


alternatieve uitvaartlocaties

Meestal vindt het afscheid plaats in een aula van het crematorium of begraafplaats, maar een uitvaartdienst elders of een samenkomst na de uitvaart kan ook op een andere locatie.Er zijn vele culturen in Nederland, met ieder hun eigen geloofsovertuiging en daarbij behorende afscheidsrituelen Wij hebben ervaring met het regelen van uitvaarten voor mensen uit een andere cultuureen overleden op een vrachtwagen naar het crematorium of begraafplaats brengen kan met het uitvaartframe.nl  

digitale vingerafdrukken

Het is mogelijk dat wij in overleg met u, digitale vingerafdrukken maken, die kunt u zo bewaren of gebruiken voor een sieraad. 

met de vingerafdruk kunt u bijvoorbeeld een tatoeage laten zetten  

wanneer u op de foto klikt komt u op de website van de tatoeëerder die deze tatoeages heeft gemaakt  kinderen en de dood

Geen kind is hetzelfde en ieder kind zal op zijn eigen manier op een overlijden van een dierbare reageren. Kinderen gaan meestal heel natuurlijk om met een overlijden, ze beseffen vaak heel goed wat dood is

Onze ervaring is dat de meeste kinderen een overleden familielid niet zo snel eng vinden. het is dan wel belangrijk om ze goed voor te bereiden op wat ze gaan zien en op de uitvaart en ze vooral niet onze eigen angsten te laten merken. 

 

Hou kinderen zeker niet weg maar dwing ze ook niet, meestal als je ze hun gang laat gaan komen ze vanzelf wel met vragen en gaan ze ook kijken bij de overledene.

wanneer u op het fotootje hierboven klikt komt u op een site met veel doe dingen voor kinderen die met een sterfgeval geconfronteerd worden  Wij hebben ook boekjes voor kinderen die kunnen helpen met het verwerken 


rouwbloemwerk

voor mooi rouwbloemwerk adviseren wij Jos de Kleijn floral designer. Er zijn diverse redenen waarom men voor een begrafenis of een crematie kiest. Om deze keuze goed te kunnen maken kunt u op deze pagina lezen hoe een crematie en begrafenis in zijn werk gaat. Heeft u hier nog vragen over? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


crematie

Iedere overledene wordt apart gecremeerd, direct of kort na de afscheidsdienst. De medewerkers van het crematorium doen voor de crematie begint een vuurvast steentje met een identificatie nummer bij de overledene. 

Dit steentje is vuurvast en zal ook in de urn zitten wanneer de as bij het crematorium wordt vrijgegeven. Op deze manier weet het crematorium zeker dat het de as van uw dierbare is. De urn wordt na een maand vrijgegeven. De overledene wordt gecremeerd in de kist of wikkeldoek waarin deze ligt. Ieder crematorium is daar zeer zorgvuldig in!

 

hoe gaat een crematie in zijn werk 

Graf op Rustoord
Graf op Rustoord

begrafenis

Wanneer uw dierbare overleden is kunt u kiezen tussen een crematie of begrafenis. Bij een begrafenis wordt het lichaam ter aarde gebracht. Een misvatting is dat het lichaam van uw dierbare wordt geconsumeerd door wormen of ander ongedierte. Dit is onjuist, het lichaam verteert vanuit zichzelf. Wanneer u voor begraven kiest maar geen monument wilt dan is een natuurbegraafplaats een mooi alternatief, u heeft dan een graf in het bos dat vanzelf weer in de natuur wordt opgenomen. 


 

dragers/uitvaartassistentie

Indien u dit wenst schakelen wij de uitvaartassistentie in van Ferentes. Deze assisteren op een zeer professionele manier bij de uitvaart.
Via het Radboud Oncologie Fonds in Memoriam platform kan men ter nagedachtenis aan een dierbare een in memoriam-bus aanmaken en geld inzamelen voor het Radboud Oncologie Fonds. Door het anonieme karakter van de bus, ligt de focus op soberheid en discretie, maar biedt het tegelijkertijd een waardige gedenkplek doordat je foto’s en persoonlijke teksten kunt toevoegen.

uitvaart, begrafenis, crematie, uitvaartverzorgers, thanatopraxie, 

Nijmegen, Wijchen, Weurt, Beuningen, Winssen, Druten, Deest, maas en waal, Ewijk, bergharen, Lent, Elst, Arnhem, Gelderland, Malden, Heumen, Cuijk