Rouwen, verwerken van het verdriet, het leven weer oppakken

Het gemis van wat zo vanzelfsprekend leek, kan zo immens groot zijn


Na de uitvaart

Na de uitvaart komt pas de tijd om te verwerken, eerst was u nog bezig met het aankomend overlijden  ( wanneer iemand overlijd aan een ziekte)  en het regelen van het afscheid, meestal heeft u dan ook veel aanloop gehad.

Vaak wordt het na de uitvaart rustiger en komt het besef pas.

of het overlijden vindt plotseling plaats dan is de schok vaak heel heftig en komt het besef ook na de uitvaart pas, wanneer het weer wat rustiger wordt.


Verwerken kost heel veel tijd dit is normaal. maar soms komt men er alleen niet uit dan kunt U contact opnemen met het landelijk Steunpunt verlies.

Het rouwen werkt voor iedereen anders, er zijn geen regels voor, het kan gebeuren dat het niet lukt om het verdriet te verwerken of een plaatsje te geven ( zoals het zo vaak omschreven wordt ), dan is het verstandig om hulp te zoeken dit kan via u huisarts er zijn ook diverse hulp en praat groepen.

Het verwerken kan veel tijd en energie kosten, neem die tijd


Wat wordt er geregeld

Zodra wij de aangifte van overlijden bij de gemeente hebben gedaan, geeft deze aan diverse instanties het overlijden door  oa: de sociale verzekerings-- bank, het UWV, de belastingdienst, het hoogheemraadschap, de gemeentelijke-belastingen, sommige banken,  u krijg vanzelf bericht van deze instanties, wij raden wel aan om dit zelf ook in de gaten te houden.


 VERKLARING VAN ERFRECHT AANVRAGEN ?


Op mijn site zijn naast foto's van mijn werk ook reacties te lezen, van mensen die ik heb mogen helpen, met het maken van een gedenk- of grafmonument.

Het maken van gedenkbeelden, vind ik het mooiste deel van mijn werk, het doet me goed iets te kunnen betekenen voor mensen die zich in een verliessituatie bevinden. Inmiddels heb ik al vele monumenten mogen maken en doe het met heel mijn hart.

Ik ben blij om op deze wijze mijn creativiteit te mogen gebruiken en bij te dragen aan verwerking.     www.rosevandenhurk.nl


 

 

 

 

 

hier vindt u handige informatie over erven enz. hier kunt u ook terecht voor mooie betaalbare urnen en as-sieraden 


 Geldzaken en overlijden

Wat kun je nu alvast regelen? Zorg dat je partner en kinderen goed achterblijven, denk na over je erfenis ( er zijn veel goede doelen) en kijk ook naar je pensioen.

 

De TOLAD is een wandelstaf die gevuld is met de as van een dierbare. Bij elke stap die ermee wordt gezet kan er een kleine hoeveelheid as aan de onderkant van de staf worden losgelaten. De TOLAD maakt het mogelijk om tijdens een wandeling geleidelijk as te verstrooien.wat kun je na een overlijden,

met iemands profiel op Facebook doen 
op deze site kunt u stap voor stap zien wat u nog moet regelen 


Een handige site van de Rijksoverheid met het antwoord op veel vragen rondom een overlijden.


centraal testamenten register Op uitvaart vindt u informatie over het regelen van de bankzaken, u kunt ook contact opnemen met de bank waar de overledene zijn of haar bankzaken regelde.


uitvaart, begrafenis, crematie, uitvaartverzorgers, thanatopraxie, 

Nijmegen, Wijchen, Weurt, Beuningen, Winssen, Druten, Deest, maas en waal, Ewijk, bergharen, Lent, Elst, Arnhem, Gelderland, Malden, Heumen, Cuijk