Het gemis van wat zo vanzelfsprekend leek, kan zo immens groot zijn

Na de uitvaart


Na de uitvaart komt pas de tijd om te verwerken, eerst was u nog bezig met het aankomend overlijden  ( wanneer iemand overlijd aan een ziekte)  en het regelen van het afscheid, meestal heeft u dan ook veel aanloop gehad.

Na het afscheid wordt het rustiger en komt het besef pas.


Wat wordt er geregeld


Zodra wij de aangifte van overlijden bij de gemeente hebben gedaan, geeft deze aan diverse instanties het overlijden door  oa: de sociale verzekerings-- bank, het UWV, de belastingdienst, het hoogheemraadschap, de gemeentelijke-belastjongen, sommige banken,  u krijg vanzelf bericht van deze instanties, wij raden wel aan om dit zelf ook in de gaten te houden.


Rouwen, verwerken van het verdriet, het leven weer oppakken

Het rouwen werkt voor iedereen anders, er zijn geen regels voor, het kan gebeuren dat het niet lukt om het verdriet te verwerken of een plaatsje te geven ( zoals het zo vaak omschreven wordt ), dan is het verstandig om hulp te zoeken dit kan via u huisarts er zijn ook diverse hulp en praat groepen.

Het verwerken kan veel tijd en energie kosten, neem die tijd


U kunt contact opnemen met het landelijk Steunpunt verlies.


 Geldzaken en overlijden

Wat kun je nu alvast regelen? Zorg dat je partner en kinderen goed achterblijven, denk na over je erfenis ( er zijn veel goede doelen) en kijk ook naar je pensioen.

 


De TOLAD is een wandelstaf die gevuld is met de as van een dierbare. Bij elke stap die ermee wordt gezet kan er een kleine hoeveelheid as aan de onderkant van de staf worden losgelaten. De TOLAD maakt het mogelijk om tijdens een wandeling geleidelijk as te verstrooien.
bankzaken regelen


Op uitvaart vindt u informatie over het regelen van de bankzaken, u kunt ook contact opnemen met de bank waar de overledene zijn of haar bankzaken regelde.


uitvaart, begrafenis, crematie, uitvaartverzorgers, thanatopraxie, 

Nijmegen, Wijchen, Weurt, Beuningen, Winssen, Druten, Deest, maas en waal, Ewijk, bergharen, Lent, Elst, Arnhem, Gelderland, Malden, Heumen, Cuijk