wat te doen bij een overlijden?

 

Wanneer u thuis met een overlijden geconfronteerd wordt, moet u altijd eerst zo snel mogelijk de huisarts of zijn vervanger waarschuwen. (huisartsenpost) Die moet officieel het overlijden vaststellen en geeft een A en B verklaring af (waarmee op het gemeentehuis aangifte van overlijden gedaan moet worden).

 

In het ziekenhuis, verpleeghuis, of hospice is er meestal een arts aanwezig of wordt deze door de verpleging geïnformeerd over het overlijden. Naast het informeren van de huisarts zult u ook contact op moeten nemen met een uitvaartondernemer. Via onderstaand telefoonnummer kunt u contact met ons opnemen.  

U kunt ons dag en nacht bereiken op 06 340 450 01 of  024 750 84 65

 

Wij maken dan een afspraak met u wanneer we komen om (als u dat wilt samen met u) de overledene te verzorgen en de uitvaart te bespreken. We doen dat bespreken stap voor stap. Als dit niet in één keer lukt ( bijv. omdat de situatie te emotioneel is) komen we op een later tijdstip terug. Het is voor een goede opbaring wel belangrijk dat er niet te lang gewacht wordt met het verzorgen en vooral het koelen van de overledene!

 

Mocht u vragen hebben, kunt u contact met ons opnemen en zullen wij u verder helpen.


de laatste verzorging


De laatste verzorging mag u zelf doen. Wij kunnen u, als u dat wenst, hierbij helpen. Mocht u de verzorging niet zelf kunnen doen dan kunnen wij dat voor u doen. Daar mag u bij aanwezig zijn maar dat hoeft niet.

De verzorging kan thuis gebeuren of in het uitvaartcentrum. Er doen, helaas, nog veel nare verhalen de ronde over wat er bij de verzorging gebeurt. 

 

Wij doen niets met de overledene zonder dat met u te bespreken.

Ook het in de kist leggen van de overledene mag u zelf doen maar als u dat niet kunt, doen wij dat voor u of met u. Wij behandelen iedere overledene met het grootste respect! 

 

Wij vinden het belangrijk dat u de tijd heeft om afscheid te nemen en zullen ons best doen om een mooie opbaring mogelijk te maken. Hiervoor hebben wij de opleiding verzorging, restauratietechniek, opbaren en

( airbrush )make-up gedaan bij Docendo.

 uitvaart, begrafenis, crematie, uitvaartverzorgers, thanatopraxie,  uitvaartcentrum Lent

Nijmegen, Dukenburg, Wijchen, Lent, Weurt, Beuningen, Winssen, Druten, Deest, maas en waal, Ewijk, bergharen, Lent, Elst, Arnhem,, Bemmel, Gelderland, Malden, Heumen, Cuijk Betuwe, Overbetuwe, Lingewaard