De Multiculturele Uitvaart


Er zijn vele culturen in Nederland, met ieder hun eigen geloofsovertuiging en daarbij behorende  afscheidsrituelen.


de islamitische uitvaart

De islam vraagt een eeuwig durende grafrust op een islamitische begraafplaats omdat dit in Nederland  duur is wil vooral de oudere generatie soms terug naar hun land van herkomst.

De nieuwe generatie, die hier geboren is, kiest er meestal voor om hier begraven te worden. In Nederland zijn de graven voor 20 of 30 jaar te huur, wat volgens de islam ook kan.

In ons uitvaartcentrum in Lent beschikken wij over een ruimte die geschikt is voor de rituele bewassing.

Wij hebben contact met diverse Imam´s  en wasploegen 

Saida Baktit
boek over het leven van Saida Baktit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij hebben goed contact met mevr. Saida Baktit, die wij kunnen inschakelen om u te  begeleiden bij een islamitisch afscheid

Voor repatriëring bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben contacten die hierin gespecialiseerd zijn, op de hoogte zijn van de voorwaarden en wetten waaraan voldaan moet worden om de terugkeer naar het land van geboorte respectvol maar ook betaalbaar te regelen. 

 

In Nijmegen hebben wij begraafplaats Vredehof aan de Weg door Jonkerbos met een islamitisch gedeelte en begraafplaats Rustoord aan de Postweg Surinaamse Uitvaart

Er bestaat niet 1 groep Surinamers.  Er wonen zowel in Nederland als in Suriname: creolen, stadscreolen, hindoestanen, hindoestaanse moslims, chinezen, indianen en javanen, die ieder hun eigen rituelen  en gebruiken kennen.