Thanatopraxie lichte balseming

met Els Jager Balsemen
met Els Jager Balsemen


Sinds 1 januari 2010 is in Nederland thanatopraxie toegestaan.

 

Thanatopraxie is bijna hetzelfde als balsemen, alleen is het resultaat bij thanatopraxie tijdelijk. Omdat de meeste mensen het woord thanatopraxie niet kennen of moeilijk vinden praten we voor het gemak over (tijdelijk) balsemen.

 

Het voordeel van een balseming is dat er geen gebruik meer gemaakt hoeft te worden van een koeling, het lichaam niet zo koud aanvoelt en dat de overledene mooi blijft tot aan de dag van uitvaart. Zeker wanneer het lichaam al wat achteruit gaat kunnen er hele mooie resultaten bereikt worden met balsemen.

 

We adviseren balsemen als een overledene langer dan 4 dagen opgebaard wordt, maar ook als een overledene in een warme ruimte opgebaard wordt, bijvoorbeeld in een verzorgingshuis of thuis. U kunt dan de verwarming aan laten en hoeft niet met een dikke trui of jas aan bij de overledene te zitten. Tijdelijk balsemen is ook verstandig bij iemand die in het ziekenhuis veel vocht toegediend heeft gekregen. Er zijn daarnaast nog meer denkbare situaties waarbij balseming kan bijdragen aan een mooi afscheid. 

 

Als wij de uitvaart voor u mogen verzorgen zijn de kosten van een balseming ongeveer gelijk aan die van een thuisopbaring, omdat er geen koeling nodig is.

 

Tijdelijke balseming is bijna altijd mogelijk, ook na een obductie, orgaandonatie, chemo, of trauma. Heeft u naar aanleiding van bovenstaande vragen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. 

 

Veel mensen denken dat wanneer wij Balsemen, het lichaam wordt ingesmeerd met een crème dit doen wij wel om het lichaam niet te laten uitdrogen, maar balsemen lijkt meer op een bloedtransfusie waarbij wij het bloed vervangen voor een mix van vloeistoffen die  het lichaam van binnenuit conserveren en hydrateren, 

u kunt ons altijd benaderen voor informatie wij zullen u altijd hier open en eerlijk over informeren.

 

Wij balsemen ook in opdracht van collega Uitvaartverzorgers.

Blog achter de deuren van de dood


een artikel in de Gelderlander over extreme verzorging  en Airbrush make-up
HIERONDER STAAT EEN LINK NAAR HET OFFICIËLE REGISTER VAN VESALIUS THANATOPRATEURS


opleiding Thanatoprateur

Edinburg Schotlanduitvaart, begrafenis, crematie, uitvaartverzorgers, thanatopraxie, 

Nijmegen, Wijchen, Weurt, Beuningen, Winssen, Druten, Deest, maas en waal, Ewijk, bergharen, Lent, Elst, Arnhem, Gelderland, Malden, Heumen, Cuijk